Ubytovnou v Plzni otřásl výbuch. Jeden muž vyskočil z okna

  • 7
V sobotu před jedenáctou hodinou dopolední se na jedné z plzeňských ubytoven ozval výbuch. Většina obyvatel se evakuovala ještě před příjezdem hasičů, jeden muž vyskočil okna a se zraněními skončil v nemocnici.

„Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Po příjezdu na místo zasahující policisté a hasiči zjistili, že ubytovnu už opustilo téměř 80 osob. Jeden muž, ročník 1988, vyskočil podle prvotních informací před výbuchem z okna,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Požár, který provázel výbuch, vypukl kolem 11:00. „Nemůžeme s určitostí říct, zda byl nejprve požár či výbuch, nehoda se stále vyšetřuje. Hořelo v jedné místnosti, je zde patrná vyboulená zeď,“ řekl řídicí důstojník krajských hasičů Jaroslav Hrdlička.

Přivolaný policejní vyšetřovatel ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru nevyloučili technickou závadu, úmyslné zapálení ani nedbalost. Na místo byl povolán policejní pes na vyhledávání akcelerantů. Přesná příčina a okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření.

„Kriminalisté s největší pravděpodobností zahájí úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ dodala Jelínková.

,