Božkov Plzeň.

Božkov Plzeň. | foto: Koláž - iDNES.cz

Všechny lahve ze Stocku budou mít jednotnou etiketu

  • 5
Ve zcela nových kabátech vyráží na předvánoční trh rovný tucet lihovin od společnosti Stock Plzeň. To, že rumový Božkov Tuzemský, božkovská vodka nebo peprmintka a jejich devět sourozenců patří do jedné rodiny, prozrazují nové etikety a v jednotném stylu.

"Ty dosavadní vznikaly v různých dobách, takže působily trochu roztříštěně," vysvětluje marketingový ředitel Tomáš Tarcala důvod změny.

Nově jsou přelepky umístěny ve středu lahve. Vrchní část rámuje stříbrný pruh s výrazným nápisem Božkov. Dále je na etiketě erbovní znak Stocku Plzeň připomínající, že kořeny firmy sahají až do roku 1920. Spodní polovinu přelepky má každá lihovina zdobenou jinak zbarveným písmem - například peprmintka zeleným a meruňka oranžovým.

Výjimkou je Božkov Tuzemský. Díky svému výsadnímu postavení nepřijde rumová lihovina o svůj tradiční symbol - plachetnici. "Je to pochopitelné. Provází ji již více než 60 let," říká zástupce Stocku Jiří Janoušek. Kvůli tradici také název Božkov Tuzemský doplňuje přídavek Originál.

Kromě něj patří do rodinné řady ještě Božkov Vodka, Božkov Peprmint, Božkov Griotte, Božkov Vaječný Likér, Božkov Rumové Pralinky, Božkov Meruňka, Božkov Jablko, Božkov Švestka, Božkov Moravská Švestka, Božkov Zlatý a Božkov Grog.