ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MF DNES

Seniorka upadla a zůstala ležet se zraněnou hlavou, ukradli jí peněženku

  • 7
Po zloději, který se nezdráhal okrást starší ženu ležící na zemi, pátrají plzeňští policisté. Seniorce se udělalo nevolno na eskalátorech u vlakového nádraží v Plzni a zranila se. Krádež zjistila až v sanitce.

Osmašedesátiletá žena šla na vlak ve čtvrtek před osmou hodinou ráno.  Na eskalátorech na Hlavním vlakovém nádraží v Plzni se jí během jízdy udělalo nevolno a při vystupování z nich upadla na zem. 

„Při pádu se uhodila do hlavy a zůstala ležet na zemi,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová. 

Toho využil neznámý pachatel, který jí místo pomoci okradl o peněženku, kterou měla v kabelce. „Poškozená přišla o hotovost ve výši dvou tisíc korun a o osobní doklady,“ vypočetla mluvčí a dodala, že zraněná seniorka neměla šanci se zloději ubránit. 

Zraněné seniorce pomohl třiapadesátiletý muž, který jel po stejném eskalátoru a nahoře ji spatřil na zemi. Přivolal záchrannou službu a společně s pracovníky ostrahy nádraží ženu doprovodil k sanitce. 

Až během ošetřování v sanitce žena zjistila, že jí chybí peněženka. 

„Pachatel se takového jednání dopustil i přesto, že věděl, že je poškozená v ohrožení života nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění. Neposkytl potřebnou pomoc, ač tak mohl učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného,“ dodala mluvčí s tím, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání krádeže a neposkytnutí pomoci. 

Policisté po pachateli pátrají. V případě dopadení mu může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.  


Témata: peněženka, Plzeň