Při střetu s pendolinem zemřela v Plzni jedenáctiletá školačka

  • 77
Na železniční zastávce v Plzni-Skvrňanech srazilo pendolino jedenáctiletou dívku, která přecházela s o rok mladším bratrem koleje. Nezraněného hocha převezli záchranáři se šokem do nemocnice.

„Mohu potvrdit, že došlo k tragické události. Podle dosavadních informací nezletilá dívka přecházela přes trať a srazil ji vlak,“ řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová. 

Podle zjištění MF DNES se jednalo o jedenáctiletou školačku. Spolu s ní přecházel koleje po půl osmé její o rok mladší bratr. Tomu se nic nestalo, byl ale v šoku, proto skončil v péči lékařů. 

Tragédii potvrdila také mluvčí záchranné služby. „Mladá dívka utrpěla zranění neslučitelná se životem. Lékařka konstatovala úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. 

Spolu s chlapcem byli do Fakultní nemocnice na Lochotíně převezeni další dva lidé. O koho se jednalo, záchranáři neupřesnili. Nebyli však zranění.

Podle policie děti přecházely trať v místě, které k tomu není určené. Co se přesně stalo, policisté zjišťují. „Nařízena byla soudní pitva,“ uzavřela Raindlová.

Pendolino jelo z Chebu do Prahy. Provoz vlaků byl zastaven, České dráhy nasadily v úseku Plzeň-Křimice – Plzeň-Jižní Předměstí náhradní autobusovou dopravu. V půl desáté byl provoz po jedné ze dvou kolejí  obnoven. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz