Kamion se nevešel pod železniční most v ulici U Velkého rybníka v Plzni. Náklad...

Kamion se nevešel pod železniční most v ulici U Velkého rybníka v Plzni. Náklad se ze zničeného návěsu rozsypal po silnici. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu zavadil o viadukt a vysypal autodíly, škoda je 20 milionů

  • 115
Pod železniční podjezd v ulici U velkého rybníka v Plzni se ráno nevešel kamion převážející náhradní díly do automobilů. Řidič o viadukt roztrhl plachtu a náklad se rozsypal na silnici. Policisté škodu na nákladním autě a převáženém zboží předběžně vyčíslili na 20 milionů korun.

Nehoda se stala ve čtyři hodiny ráno a až do 12 hodin blokovala průjezd ulicí U Velkého rybníka. Na čas byl zastaven i provoz na železniční trati.

„Nákladní automobil se nevešel pod železniční viadukt a nákladem zavadil o mostní konstrukci,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Převážené krabice s autodíly se vysypaly na silnici.

„Abychom zprůjezdnili komunikaci co nejrychleji, přivezli jsme smykový nakladač, který náklad přemístil mimo silnici,“ dodal Poncar.

Šestatřicetiletý řidič převážel v několika kontejnerech náhradní díly do  automobilů.

Policisté předběžně vyčíslili škodu na zboží a zdemolovaném návěsu kamionu na 20 milionů korun. „Škoda na viaduktu je 10 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Nehoda se obešla bez zranění, dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Policisté mu na místě udělili blokovou pokutu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz