Vandalové v interiérech vozů píší různé nápisy či znaky fixem a nebo sprejem.

Vandalové v interiérech vozů píší různé nápisy či znaky fixem a nebo sprejem. | foto: Policie ČR

Vandalové čmárající ve vozech mhd nadělali škody za půl milionu

  • 4
Půlmilionovou škodu napáchali vandalové za čtyři měsíce ve vozech městské hromadné dopravy v Plzni. Fixy a také sprejem pomalovali autobusy, trolejbusy i tramvaje. Pátrání policie po pachatelích je zatím neúspěšné.

Vozový park Plzeňských městských dopravních podniků poškodili vandalové v nejméně 45 případech a to v době od loňského prosince do poloviny letošního března.

"Většinou sprejem postříkali či různými fixy pomalovali vnitřní vybavení trolejbusů, autobusů, ale i vozů tramvají. Terčem útoku sprejerů se staly většinou sedačky nebo skleněné výplně oken. Celková škoda byla odhadnuta na 500 tisíc korun," uvedla mluvčí plzeňské policie Hana Štefflová. 

Podle jejích slov vyšetřovatelé pracují s několika verzemi a není zatím jasné, zda se vandalství ve vozech MHD dopouští stále stejná osoba či osoby, nebo zda existuje více různých pachatelů. 

Případ policisté kvalifikovali jako trestný čin poškození cizí věci a žádají o pomoc při vyšetřování také veřejnost. Občané, kteří mají informaci, jež by napomohla odhalení pachatele, by měli ihned informovat policisty na nejbližší služebně nebo zatelefonovat na linku 158.