V domově seniorů pobodali stařenku, policie zadržela podezřelého

  • 4
Kriminalisté vyšetřují útok na devadesátiletou ženu, kterou někdo ve čtvrtek odpoledne pobodal v domově seniorů v Plzni na Lochotíně. Když ji záchranáři převáželi do nemocnice, byla v kritickém stavu. Policisté potvrdili, že krátce po činu zadrželi podezřelého.

Událost se stala v Domově s byty zvláštního určení v ulici U Jam, který dříve fungoval jako dům s pečovatelskou službou. Nyní si zde lidé pronajímají malometrážní městské byty a podle potřeby mohou využívat pečovatelskou službu, která do domu dojíždí.

„Mohu potvrdit, že jsme po poledni přijali oznámení o násilném trestném činu. V souvislosti s tím policisté zadrželi podezřelého pětadvacetiletého muže z Plzně. V tuto chvíli je vyšetřování na samém počátku,“ sdělila mluvčí krajské policie Ivana Jelínková.

Podle serveru Novinky.cz je jednou z verzí ta, že na stařenku zaútočil její vnuk. Tuto informaci ale policejní mluvčí nepotvrdila.

Zraněná seniorka byla po útoku v kritickém stavu.„Utrpěla bodná poranění, převezli jsme ji na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ řekla dispečerka krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. 

Podle přednosty Anesteziologicko-resuscitační kliniky Eduarda Kasala je pacientka dále hospitalizována.