Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Karásek, MAFRA

Tyran tři roky trápil přítelkyni, ze žárlivosti ji chtěl vyhodit z okna

  • 20
Ve vazbě skončil devětatřicetiletý muž z Blovic na Plzeňsku, který několik let týral o sedmnáct let mladší přítelkyni. Násilí vygradovalo minulý týden, kdy ženu udeřil dřevěnou násadou i kovovou tyčí a poranil ji kuchyňským nožem. To vše zřejmě ze žárlivosti.

Podle policistů muž týral svoji přítelkyni, se kterou má dvě nezletilé děti, v průběhu tří let. Intenzita útoků se během jejich společného soužití v rodinném domě v Blovicích stupňovala. Vygradovala minulý čtvrtek.

„Muž měl několikrát poškozenou udeřit dřevěnou násadou i kovovou tyčí přes hýždě a kolena. Dokonce ji poranil kuchyňským nožem. Způsobil jí lehké řezné a bodné rány na stehnech a pažích,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Motivem násilí byla žárlivost. Muž ženě dokonce vyhrožoval, že ji vyhodí z okna.  Vše oznámila na policii matka poškozené, která za ní přišla na návštěvu. 

Kriminalisté se případem začali zabývat a následující den po pečlivém zhodnocení důkazů a okolností zahájili trestní stíhání. Muže obvinili ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

„Je stíhán vazebně a v případě pravomocného rozsudku mu hrozí odnětí svobody až na osm let,“ upřesnila Kořínková.