Plzeňan blokoval linku 155, chtěl diskutovat o psychopatech ve vládě

  • 3
Zcela nesmyslně zatěžoval tísňovou linku záchranářů muž z Plzně. Během tří dní se operátorům dovolal téměř třicetkrát. Pouštěl jim hudbu a chtěl s nimi řešit podle něj důležité problémy dnešního světa.

„Víte, kde je na světě nejvíce psychopatů? Ve vládě.“ Na toto téma a řadu dalších chtěl muž z Plzně diskutovat s dispečery záchranné linky.

Číslo 155 vytáčel na svém mobilu od čtvrtka do soboty. „Během jednoho dne se dovolal i sedmnáctkrát,“ řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

S podobnými telefonáty především alkoholem posilněných lidí se dispečeři občas setkávají. „Obvykle stačí pohrozit policií a dotyční přestanou. Ale tenhle pán, jehož identitu známe, měl opravdu výdrž,“ kroutí hlavou Brejcha.

Záchranáři muži zablokovali přístup na tísňovou linku

Podle něj je zcela nepochopitelné, že volajícím je muž, kterému je přes padesát let. „Mohl by mít rozum,“ dodal Brejcha.

Přestože dispečeři ze záchranné služby muže žádali, aby svého jednání zanechal, v telefonátech pokračoval nadále. Další den se dovolal devětkrát, v sobotu třikrát.

Poté mu byl přístup na linku 155 na čtyřiadvacet hodin zablokován. Od té doby se muž neozval. V případě, že by tak opět učinil, už by pravděpodobně zneužití tísňové linky řešili policisté.