Ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Muž obviněný ze smrti taxikáře v Plzni vyšel z vazby na kauci

  • 7
Z vazby byl propuštěn na milionovou kauci třiatřicetiletý muž, kterého policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví. Letos v lednu podle kriminalistů fyzicky napadl taxikáře v Plzni, když neměl na zaplacení. Taxikář poté zemřel.

Informaci o kauci potvrdila mluvčí Krajského soudu v Plzni Lucie Jíchová.

Okresní soud Plzeň-město obviněného poslal do vazby dva dny po útoku. Důvodem bylo nebezpečí, že by obviněný mohl uprchnout. „Zároveň rozhodl o peněžité záruce ve výši 500 tisíc korun,“ uvedla Jíchová.

S výší kauce ale nesouhlasil státní zástupce a podal proti ní stížnost. „Krajský soud poté zvýšil peněžitou záruku na jeden milion korun,“ dodala mluvčí. Třiatřicetiletý obviněný muž byl koncem dubna propuštěn na svobodu. Za těžké ublížení na zdraví mu u soudu hrozí až 16 let vězení.

Mrtvý taxikář jevil známky fyzického napadení

Oznámení o mrtvém osmašedesátiletém taxikáři na chodbě bytového domu v Těšínské ulici přijali policisté v neděli 7. ledna ve 2:40 hodin ráno. Muž neměl žádná bodná ani střelná poranění. Ale jevil známky fyzického napadení.

Soudní pitva potvrdila, že smrt nastala v souvislosti s potyčkou. Taxikář měl poranění na hlavě, které krvácelo. Je možné, že bylo způsobeno teleskopickým obuškem, který ležel vedle mrtvého.

Na chodbě bytového domu v Plzni ležel mrtvý muž (7. ledna 2018)

7. ledna 2018