Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Řidič nedobrzdil před kolonou. Ukázalo se, že je opilý a má zákaz řízení

  • 18
V pátek u Stříbra pětadvacetiletý řidič osobního auta nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním zastavujícího auta, které se odmrštilo a narazilo do dalšího auta. Při policejním vyšetřování vyšlo najelo, že mladý muž byl pod vlivem alkoholu, měl zákaz řízení a jeho auto mělo propadlou technickou kontrolu.

„Tachovští dopravní policisté přijali v pátek oznámení o nehodě, která se stala krátce po čtrnácté hodině na silnici druhé třídy číslo 230 mezi obcemi Ostrov u Stříbra a Stříbro,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Pětadvacetiletý muž s Oplem Astra jel ve směru na Stříbro. Podle dosavadního vyšetřování řidič nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vpředu jedoucím autem Škoda Rapid, jehož řidič zastavoval kvůli stojící koloně vozidel, a zezadu do rapidu narazil.

Druhé vozidlo se po střetu odmrštilo a narazilo do auta značky Peugeot, které se nárazem odmrštilo do dalšího auta Škoda Octavia. Podle policejní mluvčí při nehodě byli lehce zraněni řidič Škody Rapid a řidička Škody Octavia.

„Policisté se všemi zúčastněnými provedli dechové zkoušky, jejich výsledky byly mimo jednu pozitivní. Řidič opelu nadýchal 0,61 promile alkoholu, při opakovaných zkouškách přístroj naměřil 0,54 a 0,50 promile alkoholu,“ upozornila Jiroušková.

Tím porušení zákona ze strany muže nekončila. Policisté dále zjistili, že opel nemá rok platnou technickou kontrolu a řidič u sebe neměl řidičský průkaz. Sám se přiznal, že má zákaz řízení. Policie následně přišla na to, že okresní soud řidiči uložil zákaz řízení až do března 2019.

„Policisté se nehodou i nadále zabývají a v nejbližší době zahájí úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí.