(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS

Ubytovnou se uprostřed noci nesl řev, cizinec nutil manželku k modlení

  • 20
Neobvyklý případ rušení nočního klidu řešili v noci na dnešek plzeňští strážníci. Zavolala je správkyně jedné z ubytoven kvůli cizinci, který ještě dvě hodiny po půlnoci v uzamčeném pokoji opakovaně křičel na svoji manželku, ať se modlí.

Když strážníci k budově přijeli, skutečně uslyšeli křik. Některým slovům porozuměli, protože muž pochází z jedné ze zemí bývalého Sovětského svazu. Blíže strážníci jeho státní příslušnost neupřesnili.  

Hlídka záhy pochopila, že křikloun nutí ženu za zavřenými dveřmi, ať se modlí. A ona plačtivým hlasem jeho příkaz skutečně plnila.

„Strážník se přes zamčené dveře pokoušel muže uklidnit a žádal ho, ať odemkne. To cizinec rezolutně odmítl a dál křičel na ženu, ať nepřestává v křesťanských modlitbách. On sám už se strážníky nekomunikoval,“ uvedla mluvčí městských policistů Jana Pužmanová.

Hlídka v této situaci požádala správcovou o náhradní klíče od zamčeného pokoje. Jenže ani když strážníci dveře odemkli, nešly otevřít.

„Muž je blokoval vlastním tělem. Strážníkům se ho nakonec podařilo přetlačit a dostali se do pokoje. Muž ležel na zemi, kopal kolem sebe a bránil se útoku neviditelného nepřítele,“ popsala Pužmanová.

Uplakaná žena nebyla podle hlídky nijak zraněná. Podivné chování partnera vysvětlovala možnou psychickou poruchou. Proto hlídka přivolala záchranáře, kteří cizince za doprovodu strážníků převezli do nemocnice, kde ho předali do péče psychiatrů.