Starosta Křimic Petr Otásek na archivním snímku.

Starosta Křimic Petr Otásek na archivním snímku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Neznámý pachatel surově zmlátil starostu Křimic, vyhrožoval mu smrtí

  • 39
Jen s velkými obtížemi mohl v neděli podvečer mluvit křimický starosta Petr Otásek z ČSSD. Neznámý útočník ho v sobotu kolem desáté hodiny večerní napadl a zmlátil v jedné z křimických ulic. Otásek je přesvědčený, že napadení souvisí s politikou.

„Měl kapuci. Kopal do mě. Jestli vyhrožoval kvůli politice? Mám dost okno, jak mě mlátil,“ řekl šedesátiletý Otásek MF DNES. Podle svých slov je přesvědčený, že napadení s politikou skutečně souvisí. „Určitě to mělo souvislost s tím, že jsem starosta. Když něco děláte, šlápnete také někomu na přezky,“ uvedl bez bližších podrobností.

Mluvčí policie Jan Koželuh potvrdil, že od sobotního večera policisté řeší v městské části Křimice napadení a zranění muže. Identitu napadeného odmítl jakkoli komentovat. „K napadenému muži přistoupil zezadu agresor a uhodil ho. Napadený upadl na zem. Agresor utekl. Zraněný muž se ještě dostal domů a zavolal na tísňovou linku policie,“ uvedl Koželuh.

Dispečerka záchranné služby Lenka Ptáčková potvrdila převoz zraněného muže do nemocnice. „Převáželi jsme zraněného do fakultní nemocnice k dalšímu ošetření,“ uvedla Ptáčková.

Policisté v současné době pátrají po násilníkovi, který měl na sobě tmavé oblečení a kapuci. O napadení kolegy starostové z dalších městských částí Plzně do nedělního večera nic netušili. „Nic jsem dosud neslyšel. Nevíte, jak na tom je? Už je doma? Já opravdu nic nevím, s nikým jsem dneska nemluvil,“ překvapila zpráva starostu Miroslava Brabce z Lochotína.

Petr Otásek byl do října 2001 předsedou ČSSD v Plzni. Po volbách v roce 1998 se stal náměstkem primátora, ve vedení města měl na starost především problematiku dálničního obchvatu. V lednu 2002 rezignoval na funkci kvůli aféře s provozem tržnice v centru města. Pak se stal koordinátorem výstavby plzeňského dálničního obchvatu, byl zaměstnancem Ředitelství silnic a dálnic.