Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Michal Klíma, MAFRA

U Dobřan znovu srazil a zabil vlak člověka. Za týden už podruhé

  • 9
V průběhu týdne už podruhé vyjížděli záchranáři ke sraženému vlakem na nádraží v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Kvůli vyšetřování středeční smrti 59letého muže byl provoz na trati Plzeň-Klatovy zastavený asi na dvě hodiny.

Podle dosavadního zjištění vyšetřovatelů odjížděl před 17. hodinou rychlík směrem na Klatovy a při tom došlo ke sražení muže. „Kriminalisté Územního odboru Plzeň-venkov prověřují okolnosti střetu. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, na místě jim podlehl. Je nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Dodala také, že dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní.

„Náš lékař konstatoval u muže ve věku 59 let zranění neslučitelná se životem, na místo byl vyslán koroner,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Provoz ve stanici Dobřany je přerušen. Omezení na železnici potrvá více než dvě hodiny. Vlaky budou na trase nahrazeny autobusem náhradní dopravy. Navazující spoje z Plzně do Prahy jsou pak odřeknuty, cestující použijí náhradní vlak.

Nejpravděpodobnější pracovní verzi je podle zdroje nešťastná nehoda, policisté samozřejmě prověřují i možnost sebevraždy. Kvůli vyšetřování byl na jedné z páteřních železničních tratí v Plzeňském kraji asi na dvě hodiny zastavený provoz v obou směrech.

Podle webu českých drah bylo šest osobních vlaků a rychlíků nahrazeno autobusy. K mrtvému muži na dobřanském nádraží vyjížděli policisté i minulou sobotu ráno. Tehdy tělo ležící v kolejišti objevil strojvedoucí jedoucí od Klatov směrem na Plzeň. Podle všeho život 58letého muže ale skončil pod koly jiného vlaku.

,