Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Soud muže zprostil obžaloby ze zneužívání dcery. Že měli sex, nevyloučil

  • 7
Krajský soud v Plzni zprostil obžaloby dvaačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterému hrozilo za sexuální zneužívání dcery až dvanáct let vězení. Podle soudu si dívka vše vymyslela.

„V sedmi letech mě poprvé zneužil. Později chtěl různé sexuální praktiky. Když jsem se podvolila, měla jsem za to volnější režim, dostávala cigarety a peníze. Podporoval mě v prostituci, musela jsem mu ale dávat polovinu vydělaných peněz.“

Toto policistům loni řekla sedmnáctiletá dívka o svém otci, který ji měl v péči. Kvůli obvinění z pohlavního zneužívání, znásilnění, soulože mezi příbuznými i obchodování s lidmi pak muž stanul před soudem.

V úterý ho Krajský soud v Plzni osvobodil, verdikt ale není pravomocný. Státní zástupce se odvolal.

„U zneužívání je výpověď dívky nevěrohodná. Lže. To, co popisovala, neodpovídalo jejím osobním prožitkům,“ odkázal soudce Jan Špeta ve zdůvodnění rozsudku na závěr psycholožky, která dívku opakovaně vyslýchala.

Před soudem dívka nevypovídala, mlčeli i její kamarádi.

Podezření na sex otce s dcerou podle soudu existuje

Soud však nevyloučil, že v pozdějším věku mohla dívka s otcem provozovat různé sexuální aktivity.

„Pokud k tomu docházelo, bylo to podle znalkyně z naprosté dobrovolnosti poškozené. Podezření, že se tak stalo, máme. Ale není je čím podložit,“ řekl Špeta.

Otec o dceři od počátku tvrdil, že si vše vymyslela. Okrádala prý jeho přítelkyně. Na pornostránkách zjistil, že se dcera nabízí k sexu.

„Klienty si zvala, když jsem nebyl v bytě. Šel jsem na sociálku. Tam s dcerou mluvili, hrozili jí pasťákem. Vydrželo jí to čtrnáct dnů, pak zase bylo vše při starém,“ tvrdil soudu muž.