Recidivista Jiří Š. byl už dříve trestaný za krádeže a rvačky. Teď mu hrozí až 12 let vězení za znásilnění nezletilé dívky. Ilustrační snímek

Recidivista Jiří Š. byl už dříve trestaný za krádeže a rvačky. Teď mu hrozí až 12 let vězení za znásilnění nezletilé dívky. Ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Recidivistu obžalovaného ze znásilnění holčičky možná usvědčí panenky

  • 1
Kvůli obžalobě ze znásilnění a osahávání jedenáctileté dívky stanul před soudem dvaašedesátiletý recidivista Jiří Š. z Plzně. Podle státního zástupce se vše odehrálo loni na chatě v Plzni-Skvrňanech, kde přespávali i bezdomovci.

"V žádném případě s obžalobou nesouhlasím," prohlásil Jiří Š., když státní zástupce Jakub Kubias popsal u plzeňského krajského soudu, jak muž dívku na chatě v Plzni-Skvrňanech osahával a co s ní dělal.

"To se netýká mě, já s tou holkou nespal. Hrozí mi 12 let za něco, co jsem neudělal. Já s ní neměl důvod spát. Vždyť tam s námi spala pěkná vyspělá čtyřiadvacetiletá holka, proč bych se zajímal o nějakou nezletilou zaostalou holku? Na chatě byly bezdomovkyně, samy se nabízely. Neříkám, že jsem s nima něco měl, ale spaly vedle mě," vehementně vysvětloval Jiří Š..

Státní zástupce v obžalobě uvedl, že jedenáctiletou dívku muž nutil k sexuálním praktikám loni v létě a ještě před Vánocemi.

"Když jsem pak řekla tetě, co se mi stalo, klepala si na čelo a říkala, že je to debil," zaznělo na policejním záznamu dívčiny výpovědi.

"Všichni lžou, protiřečí si. V minulosti jsem byl odsouzený, ale za krádeže nebo že jsem se popral s policajtama. Ale já s tou holkou nespal, ani by mě to nenapadlo. Neexistuje, že bych ji znásilnil," popírá souzený muž.

Obžalovaný dívku a její matku vyhodil z chaty

Dívka však při výslechu na polici na hadrovém panáčkovi s panenkou ukazovala, co s ní muž dělal, ukazovala na nich, i co měla ona a Jiří na sobě, když mělo dojít k sexuálním činům. Právě panenky Jája a Pája, které vyšetřovatelé v podobně choulostivých případech používají a výpověď holčičky jsou podle spisu stěžejním důkazem.

Policie kvůli sexuálním zločinům spáchaným na stejné dívce vyšetřuje ještě jednoho muže. "Moje vysvětlení je, že holka říká to, co se jí stalo s tím druhým," tvrdí Jiří Š., který je nyní ve vazbě.

Podle něj je vše pomsta za to, že dívku i její matku vyhodil loni před Vánocemi z chaty. "Tam, co bydleli, dostali výpověď. Přivezly si věci a já její mámě řekl, že tady zůstat nemůžou. Pak pustili tátu holky na amnestii z vězení a on chtěl děti do své péče. Děti kvůli tomu musely na nějaké vyšetření, a tam zjistili, že holka není panna. Tak to hodili na mě," tvrdí souzený muž, který má bydliště na městském úřadě.

Chata o dvou místnostech v plzeňské části Skvrňany poskytovala útočiště řadě místních bezdomovců, kteří se naskládali na spaní nejen do postelí, ale i na podlahu. Soud pokračuje výslechy svědků.