Řidičům se otevírá první část východního okruhu, vede kolem Boleváku

  • 4
V noci na sobotu se pro motoristy otevře nová silnice se čtyřmi pruhy kolem Velkého boleveckého rybníka v Plzni. Komunikace je dlouhá 1,4 kilometru a je součástí budovaného východního okruhu.

Auta pojedou od křižovatky s Plaskou ulicí po silnici se čtyřmi pruhy až na úroveň hráze rybníka, pak po klasické silnici sjedou k novému kruhovému objezdu kolem pilíře železničního mostu pod Bílou Horou. Dál se napojí na Jateční ulici.

Protože není dokončená 100 metrů dlouhá propojka mezi novým a původním kruhovým podjezdem pod Bílou Horou (po části propojky ještě nyní všichni jezdí) řidiči po otevření nové silnice najedou při každé cestě mezi Jateční ulicí a Bílou Horou tři kilometry navíc.

Z kruhového objezdu pod mostem pojedou po nové silnici až ke křižovatce pod Plaskou a pak se budou vracet po staré silnici po břehu rybníka na kruhový objezd pod Bílou Horou.

Stavba této silnice byla poměrně náročná, všichni zainteresovaní se museli vypořádat se spoustou neočekávaných problémů, ať už šlo o měnící se základové poměry, vývěry vody, odtěžení skalního masivu nebo extrémně krátkou dobu 135 dnů výstavby pro zdemolování a nové vybudování železničních mostů přes nový kruhový objezd.

Celý východní okruh bude dlouhý sedm kilometrů. Propojí dálniční přivaděč v Černicích, povede údolím řeky Úslavy, kolem Jateční ulice až k výpadovce na Karlovy Vary.

Východní okruh Plzně (27. 2. 2017)

1. března 2017