Díky dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad tak mohla vzniknout naučná přírodovědná expozice. | foto: ROP Jihozápad

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

V regionálním muzeu v Rokycanech uslyšíte zpívat ptáky

  • 0
Přímo v samém srdci západočeských Rokycan se nachází Muzeum Dr. Bohuslava Horáka, které láká na několik velmi zajímavých expozic. Jedna z nich, interaktivní Příroda pro budoucnost nabídne v tabletech zvuky ptáků i krátké filmy o chráněných územích.

Přírodovědná expozice s názvem Příroda pro budoucnost je přesně to pravé pro milovníky a znalce přírody. Expozice mapuje zvířata a rostliny, které se vyskytují v okolí, a věnuje se chráněným územím, přírodním rezervacím, přírodním památkám a chráněným a památným stromům. 

Každého návštěvníka mile překvapí také interaktivnost celé expozice. Díky tabletům uslyší návštěvníci zvuky, které vydávají ptáci, a také si mohou sami přečíst zajímavosti o památných stromech. V tabletech jsou nahrány krátké filmy, které mapují vybraná chráněná území. 

Díky dotaci z ROP Jihozápad mohla vzniknout naučná přírodovědná expozice, která...
Každého návštěvníka mile překvapí interaktivnost celé expozice. Díky tabletům...

Foto: ROP Jihozápad

Díky dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad tak mohla vzniknout naučná přírodovědná expozice, která vyniká svou audiovizuálností a následuje moderní trendy. 

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka

Adresa: náměstí Josefa Urbana 141, 337 01 Rokycany-střed

Internetový odkaz: www.muzeumrokycany.cz

Otevírací doba: út-ne, 8:00–12:00, 12:30–16:00 hod.

Samozřejmostí této naučné přírodní expozice jsou exponáty zvířat, které pomáhají dotvářet tu pravou atmosféru a jistě zaujmou návštěvníky všech věkových skupin.

Prohlédněte si historické kuchyňské pomocníky i dobové fotky

V muzeu jsou v současné době také k vidění dvě tematicky zaměřené výstavy. První výstava s názvem Kuchyňští pomocníci našich babiček mapuje vývoj, kterým prošli kuchyňští pomocníci během posledních 100 let. Exponáty si můžete prohlédnout do konce srpna.

Druhá výstava s názvem 1. světová válka ve fotografii Konrada Kurze a Jaroslava Bílého připomíná pomocí dobových fotografií sté výročí zahájení Velké světové války. Výstavu si můžete prohlédnout až do 28. září.

Pokud muzeum navštívíte během měsíce srpna, získáváte také možnost zapojit se do prázdninové cestovatelské soutěže KOMPAS.

V Dobřívi se naučíte kovářskému řemeslu

V blízkosti muzea se nachází jedna z dalších zajímavých kulturních památek – vodní hamr Dobřív. Vodní hamr Dobřív je největší a nejvýznamnější kulturní památkou svého druhu v České republice. 

Vodní hamr Dobřív

Internetový odkaz: www.muzeumrokycany.cz

Otevírací doba: st-ne 9:00–12:00, 12:30–17:00 hod.

Vyrábělo se zde železo, byly zde vysoké pece, zkujňovací hamry a také pudlovna a válcovna. 

Dnes si mohou návštěvníci vyzkoušet tradiční kovářské práce v rámci zrychleného kurzu pod malým hamrem. Jako památku obdrží úspěšní absolventi památný výuční list. Revitalizace vodního hamru Dobřív byla podpořena dotací z Regionálního operačního programu Jihozápad.

Vodní hamr Dobřív je největší a nejvýznamnější kulturní památkou svého druhu v...
Vodní hamr Dobřív

Foto: ROP Jihozápad

Rokycany zvou na jazz a swing

Příjemné letní hudební podvečery U Plzeňské brány v Rokycanech potěší milovníky jazzu a swingu, zejména pak poslední koncert, který proběhne 18. srpna. 

Na této komorní hudební akci vystoupí kapela Okiii band Jana Vimra a zahraje návštěvníkům největší swingové a jazzové evergreeny. Koncert se uskuteční od 17:00 hodin a vstup je zdarma.