(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Dva muži zemřeli pod koly aut na Rokycansku za nejasných okolností

  • 9
Za zvláštních okolností zemřeli o víkendu na Rokycansku dva muži. Prvního z nich srazilo auto, které vyjíždělo z parkoviště. Dvaačtyřicetiletý muž zřejmě seděl před ním a nebyl vidět. Zemřel také dvaadvacetiletý řidič, který si šel odskočit za vůz. Jeho spolucestující usedl za volat a srazil ho.

První tragická nehoda se stala v noci několik minut před půlnocí ze soboty na neděli. Pětatřicetiletý řidič vozidla Fiat Ducato vyjížděl z parkoviště v ulici Dělostřelců v Rokycanech.

Nevšiml si ale, že před autem sedí jiný, zřejmě opilý muž a přejel ho. „O tři roky mladší muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla rokycanská policejní mluvčí Hana Kroftová.

Policisté podrobili řidiče fiatu dechové zkoušce s negativním výsledkem. „Veškeré okolnosti nehody nadále šetříme,“ doplnila Kroftová.

Druhá tragédie se stala o několik hodin později u obce Skořice. Cizinec po čtvrté hodině ráno zastavil s Volkswagenem Passat u pole a šel si odskočit za vozidlo. Některý ze spolucestujících ale usedl za volant, rozjel se a  dvaadvacetiletého muže srazil. Ten utrpěl poranění neslučitelná se životem.

„Spolu s ním cestovali ve vozidle tři muži a jedna žena,“ vysvětlila policejní mluvčí s tím, že kriminalisté nyní zjišťují, kdo vozidlo v okamžiku střetu řídil. Nikdo se zatím nepřiznal, protože všichni byli pod vlivem alkoholu.  

V obou případech je u zemřelých nařízena soudní pitva.