Snímek pořízený při policejní razii v growshopu. | foto: Policie ČR

Z obchodu s vybavením pěstíren odvezli policisté plné náklaďáky zboží

  • 35
Při pondělní razii v takzvaných growshopech v Plzni a na Tachovsku, které nabízejí semena a kompletní vybavení pro pěstování a užívání marihuany, zajistili policisté tolik věcí, že je musela odvážet nákladní auta. Zadrželi také dva podezřelé.

Kvůli domovním prohlídkám byla v pondělí odpoledne a večer uzavřena část Kollárovy ulice v centru Plzně.

Vjezd do ní byl zablokovaný policejními dodávkami, u nichž hlídali policisté. Před obchodem pak policisté nakládali do auta zabavené věci.

"Nevím přesně, co se tady děje. V ulici je plno policistů a z domu tady poblíž odvezli už asi tři náklaďáky nějakých věcí," řekla v pondělí odpoledne pracovnice jednoho z obchodů v Kollárově ulici.  

Zda se razie konala i na jiných místech Plzně a kde přesně se zasahovalo na Tachovsku, policisté neupřesnili.

"V rámci Plzeňského kraje jsme provedli tři domovní prohlídky a tři prohlídky jiných prostor. Zadrželi jsme dvě podezřelé osoby a zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření toxikomanie," sdělila mluvčí krajské policie Jana Tomková.

Razie v growshopu

Doplnila, že policisté při prohlídkách zajistili předměty a věci, které mohou souviset s uvedenou trestnou činností. "Nyní je podrobíme zkoumání a odborným expertizám," řekla Tomková.  

Zabavených věcí bylo tolik, že je museli policejní technici odvážet nákladními auty. O jaké předměty či zboží jde, ale kriminalisté neupřesnili.

Pravděpodobně ale zajistili zboží, které growshopy obvykle nabízí, tedy vše, co je třeba k pěstování, zpracování a aplikaci marihuany - například šlechtěná semena s deklarovaným obsahem THC, hnojiva, substráty, osvětlení, zařízení pro zavlažování rostlin, velkokapacitní uhlíkové filtry a také cigaretové papírky, vodní dýmky, filtry či drtičky.

Razie v Plzeňském kraji byla součástí rozsáhlé policejní akce v growshopech, která se v pondělí uskutečnila i v dalších krajích České republiky.