Patnáctiletou dívku nutil k prostituci a dával jí drogy, tvrdí obžaloba

  • 3
Před Krajským soudem v Plzni stanul třiačtyřicetiletý Milan Gábor, který je obžalovaný, že nutil k prostituci patnáctiletou neteř své bývalé přítelkyně. Podle spisu pak za vydělané peníze kupoval drogy, které dívce píchal. Za obchodování s lidmi mu hrozí až patnáct let vězení.

Milan Gábor z Plzně se předloni v srpnu vrátil po deseti letech z vězení, kde si odpykal trest za drogy. Loni v září ho policisté zatkli a od té doby je ve vazbě.

Tentokrát jej státní zástupkyně Věra Brázdová viní z obchodování s lidmi. Podle ní žil souzený muž loni na jaře s přítelkyní Ninou, která v Plzni provozovala prostituci.

„Tak poznal její neteř, o které se dozvěděl, že jí už bylo patnáct let. Využil zjištění, že dívka má silnou citovou vazbu na tetu Ninu, a je schopná udělat cokoli, aby o vztah nepřišla. Dívku přesvědčil k provozování sexu za peníze. Ona souhlasila, protože měla za to, že když sama přinese peníze, její teta bude moci snížit rozsah poskytování sexuálních služeb, a bude mít víc času na ni,“ uvedla státní zástupkyně.

Ze spisu také vyplývá, že obžalovaný dívku upozornil, aby klienti používali kondom a aby od každého inkasovala nejméně 800 korun.

Část peněz z prostituce šla na živobytí, další na drogy

Své tělo pak nabízela na Domažlické třídě a u centrálního autobusového nádraží v Plzni. Gábor zůstával poblíž a pak podle žalobkyně inkasoval peníze.

Část jich šla na živobytí, ale hlavně na kupování pervitinu, morfia a heroinu. „Tyto látky pak připravoval pro nitrožilní aplikaci poškozené,“ stojí v obžalobě.

Souzený muž všechna obvinění odmítá. „Nemám se k čemu přiznat. Nic z toho není pravda,“ prohlásil. Tvrdí, že dívku viděl jen párkrát.

„Nikdy jsem ji nenutil šlapat. Žádné peníze z prostituce mi nedávala, ani jsem jí je nebral. Všechno je to hrozný nesmysl, to někdo vymyslel. Já ani Nina jsme jí žádné drogy nedávali. Je pravda, že ona drogy dost sháněla, hlavně pervitin,“ uvedl dnes u soudu Milan Gábor.

Matka i otec dívky jsou zbaveni rodičovských práv

Pří výsleších na policii tvrdil, že široká dívčina rodina užívá drogy a řada jejích příbuzných má i velké psychické problémy. „Vím, že brala drogy, hlavně pervitin a marihuanu, už odmalička. Od nějakých osmi devíti let,“ uvedl již dříve Gábor.

Podle dostupných informací jsou rodiče poškozené drogově závislí. Proto je už soudy v minulosti zbavili rodičovských práv nejen k této dceři, ale i třem jejím sourozencům.

U soudu také zaznělo, že matka dívce volala do výchovného ústavu, ze kterého utíkala, a vyhrožovala jí, že ji zabije. Podle znalců trpí poškozená  posttraumatickým stresovým syndromem.

Rozsudek zatím nepadl, hlavní líčení bude v dalších dnech pokračovat výslechy svědků.