Údajně měla žena ohrozit svojí jízdou řidiče osobního vozidla. Ten jí donutil...

Údajně měla žena ohrozit svojí jízdou řidiče osobního vozidla. Ten jí donutil zastavit a rozbil jí sklo ve dveřích a přední sklo. | foto: Policie ČR

Ohrozila mě při předjíždění, tvrdí řidič. Ženě rozbil čelní a boční sklo

  • 461
Plzeňský řidič měl pocit, že ho na silnici z Horažďovic na Velký Bor při předjíždění jiného ohrozila řidička. Ženu tedy na oplátku vybrzdil, donutil ji zastavit a následně jí rozbil čelní i boční sklo u auta a také mobilní telefon. Případ už řeší policie.

Setkání obou řidičů se odehrálo v sobotu na silnici z Horažďovic na Velký Bor čtyřicet minut po patnácté hodině. Osmatřicetiletá žena ze Strakonicka řídila Peugeot 307. 

„Začala předjíždět osobní vozidlo s přívěsným vozíkem. Když byla na jeho úrovni, uslyšela za sebou silné brždění a troubení řidiče ze Škody Octavia. Tu řídil sedmatřicetiletý muž z Plzně,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle něj ho řidička svým manévrem ohrozila. Vybrzdil jí a donutil zastavit. „Přišel k jejímu autu a rukou rozbil skleněnou výplň ve dveřích na straně řidiče,“ doplnila policejní mluvčí.

Naštvaný řidič rozbil skla u auta a pak odjel

Dále ženě sebral mobilní telefon a praštil s ním o čelní sklo. To se nárazem poškodilo. Naštvaný řidič poté nasedl do octavie a odjel.

Žena okamžitě zavolala na tísňovou linku. Policisté začali po podezřelém muži pátrat a zastavili ho v Nepomuku na Plzeňsku.

„Muži jsme provedli dechovou zkoušku i test, zda nebyl pod vlivem návykových látek. Obojí výsledky byly negativní,“ sdělila Ladmanová.

Škoda na poškozeném vozidle nebyla zatím vyčíslena. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.

Zatím není jasné, jakým způsobem žena řidiče v octavii ohrozila. K objasnění události nepomůže ani kamera umístěná v peugeotu řidičky. Žena ji neměla zapnutou.