Požár skladu v Plánici na Klatovsku. Kriminalisté zjistili, že jej způsobil...

Požár skladu v Plánici na Klatovsku. Kriminalisté zjistili, že jej způsobil chlapec, který v objektu kouřil a cigaretu neuhasil. | foto: HZS Plzeňského kraje

Požár haly se senem způsobil jedenáctiletý chlapec, špatně uhasil cigaretu

  • 27
Kriminalisté po téměř pěti měsících odložili případ velkého požáru zemědělského objektu s uskladněnou slámou a senem v Plánici na Klatovsku. Škodu přes čtyři miliony korun způsobil jedenáctiletý chlapec, který v hale kouřil a cigaretu nedostatečně uhasil.

„Policisté prověřováním zjistili, že v hale, kde byly naskladněny balíky slámy a sena, nezletilý nedostatečně uhasil nedopalek cigarety a došlo k jejich vznícení,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Dodala, že nebylo prokázáno úmyslné zavinění, proto byl případ odložen. Veden byl jako poškození cizí věci.

Podle soudního znalce činí hmotná škoda na nemovitosti, shořelém seně a slámě a osobním autě poškozeném požárem 4,1 milionu korun.

Hasiči přijali oznámení o požáru v Plánici 19. května po půl šesté odpoledne. V době jejich příjezdu byl požár již v plném rozsahu, plameny zachvátily střešní konstrukci zemědělského objektu. Bojovalo s nimi několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Balíky sena a slámy hasiči odváželi mimo halu a prohašovali je.

Na místo požáru se dostavili vyšetřovatelé z hasičského záchranného sboru i oddělení obecné kriminality a byl přivolán policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření.