Požár stodoly v obci Hlohová na Domažlicku způsobily děti, které si v objektu...

Požár stodoly v obci Hlohová na Domažlicku způsobily děti, které si v objektu rozdělaly oheň. | foto: HZS Plzeňského kraje

Pětice dětí si rozdělala oheň ve stodole, za požár dostali pokutu rodiče

  • 17
Pět dětí má na svědomí rozsáhlý požár stodoly v Hlohové na Domažlicku. Děti si uvnitř budovy rozdělaly oheň, který po čase uhasily hasicími přístroji. V domnění, že vše udělaly správně, odešly domů. Po čase se ale plameny znovu rozhořely a napáchaly škodu za 300 tisíc korun.

Sedm hasičských jednotek vyjelo k požáru stodoly v obci Hlohová ve čtvrtek v půl osmé večer.

„Šlo o stodolu o rozměrech zhruba 30 krát 30 metrů, kde byly uskladněny především balíky sena,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu asi v půl jedenácté. Zásah ale značně komplikovaly namrzající silnice.

„Na nedalekém rybníce jsme zřídili čerpací stanoviště. Pomocí manipulátoru z místní farmy jsme balíky vyskladňovali a prolévali vodou,“ popsal Poncar.

Včasným zásahem se podařilo zamezit prostupu požáru do střešní konstrukce a zachránit stáj stojící v těsné blízkosti stodoly. 

Vyšetřovatel už ví, proč začalo hořet. „Pět dětí si uvnitř budovy rozdělalo oheň. Po nějaké době ho uhasily dvěma hasicími přístroji, které našly v budově, a odešly domů. Bohužel neprovedly prohašení důsledně a zhruba po dvou hodinách se požár rozhořel,“ vysvětlil mluvčí.

Všechny viníky se podařilo najít a jejich rodičům byla uložena bloková pokuta. Předběžná škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun, a to 50 tisíc na budově a 250 tisíc na uskladněném seně.