V Hradišti na Domažlicku shořela v pondělí ráno truhlárna. Majitel měl v...

V Hradišti na Domažlicku shořela v pondělí ráno truhlárna. Majitel měl v objektu historické motocykly. | foto: HZS Plzeňského kraje

Truhlárna shořela i s historickými motocykly, škoda je tři miliony

  • 1
Osm hasičských jednotek bojovalo ráno s rozsáhlých požárem truhlářské dílny v Hradišti u Kolovče na Domažlicku. Plameny zasáhly celý objekt, v němž měl jeho majitel sbírku historických motocyklů. Škoda jde do milionů.

K požáru vyjížděli hasiči po druhé hodině ráno. V době jejich příjezdu již hořelo v celém objektu.

„Dorazily dvě profesionální a šest dobrovolných jednotek,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Dodal, že vzhledem k tomu, že v budově byly zatížené stropní konstrukce a hrozilo propadnutí stropů hasiči nevstupovali dovnitř a zásah vedli po obvodu budovy.

Zatížení způsobily historické motocykly, které měl majitel objektu uskladněny v podkroví nad vlastní dílnou. Jejich počet byl kolem padesáti.  

Požár truhlárny v Hradišti

Škoda na střeše a krovu je vyčíslena na půl milionu korun, na vybavení dílny také půl milionu. Škoda na historických motocyklech a věcech uskladněných nad dílnou činí dva miliony korun.

„Příčina požáru zatím není známa. Na místo dnes dorazily týmy vyšetřovatelů kriminální policie a hasičského sboru, aby příčinu objasnily,“ dodal Poncar. K dispozici měli i policejního psovoda se služebním psem, který se specializuje na akceleranty hoření.

„Specialista z oboru elektro na místě požářiště vyloučil technickou závadu na elektroinstalaci. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ sdělila domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Požár se obešel bez zranění.