Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Bývalý předseda sportovního klubu policie čelí obvinění ze zpronevěry

  • 1
Až pět let vězení hrozí bývalému předsedovi sportovního klubu policie v Klatovech. Čelí totiž obvinění, že zpronevěřil více než 130 tisíc korun, které klub dostal od města. Podle státní zástupkyně peníze použil pro svoji potřebu.

Podle serveru Novinky.cz, který o případu informoval jako první, je obviněným mužem bývalý sedmačtyřicetiletý policista Petr T.

Věcí se tak zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Její mluvčí Radka Sandorová ale uvedla, že informace může poskytovat pouze státní zastupitelství.

„Obviněný je zatím stíhán za období od roku 2009 do roku 2012. Celková škoda přesahuje 130 tisíc korun. Jako předseda sportovního klubu přijímal dotace od města, ale faktury neplatil a peníze použil pro svoji potřebu. Na co přesně je použil, dosud nebylo zjištěno,“ sdělila státní zástupkyně Irena Kondrová s tím, že případ by se mohl dostat před soud v horizontu asi dvou měsíců.

Podle Kondrové se na zpronevěru přišlo, když obviněný opakovaně nebyl schopen předložit zaplacené faktury a patřičné doklady, takže město podalo trestní oznámení.

„Mohu potvrdit, že dotyčný sloužil v rámci Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a od policie odešel v březnu loňského roku. Kvůli tomu, že se případem zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů, nemůžeme k němu poskytovat žádné bližší informace,“ doplnila mluvčí krajské policie Ivana Jelínková.