Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Řidič, který v opilosti připravil o život spolujezdce, půjde před soud

  • 3
Řidič, který letos v dubnu v opilosti boural na Klatovsku a smrtelně zranil svého spolujezdce, nejspíš půjde před soud. Policisté už ukončili vyšetřování případu a osmadvacetiletého muže ze Sušicka obvinili z usmrcení z nedbalosti, z ohrožení pod vlivem návykové látky a z přechovávání drog.

Tragická nehoda se stala 4. dubna kolem půl páté ráno mezi obcemi Čermná a Puchverk. Osmadvacetiletý řidič Alfy Romeo tehdy projížděl zatáčkou, vjel mimo komunikaci, kde narazil pravým bokem vozidla do stromu a čelně do dalšího stromu. Vozidlo se po nárazu přetočilo do protisměru a zůstalo v příkopu. Třicetiletý spolujezdec tedy utrpěl smrtelné zranění.

„Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní a podle znaleckého posudku byla určena hladina alkoholu v krvi až 2,20 promile,“ uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Podotkla, že ve vozidle se našla také papírová krabice se 120 gramy marihuany. Záhy vyšlo najevo, že šofér auta si konopí sám vypěstoval.

Nyní tak mladému muži hrozí obžaloba z usmrcení z nedbalosti, z ohrožení pod vlivem návykové látky a z přechovávání omamné a psychotropní látky.