Nezletilá dívka otěhotněla při sexu na lavičce, mladík dostal podmínku

  • 152
Krajský soud v Plzni potrestal mladého muže z Domažlicka podmínkou za pohlavní zneužití nezletilé. Mladík se k sexu s dívkou mladší patnácti let, kterou přivedl do jiného stavu, přiznal. Hrozilo mu až osm let vězení.

Jednání u Krajského soudu v Plzni bylo poměrně rychlé, soudce vynesl rozsudek do hodiny od začátku hlavního líčení. Čtyřiadvacetiletý Petr H. se k sexu s dívkou bez okolků přiznal. 

Na otázku soudce Tomáše Boučka, zda chce prohlásit vinu uvedenou v obžalobě včetně právní kvalifikace, odpověděl, že určitě. Více se obžalovaný k věci nechtěl vyjadřovat.

Při sexu na lavičce dívka otěhotněla

Do soudní síně přivedla Petra H. v poutech eskorta. Obžalovaný se totiž už před několika dny bez vysvětlení nedostavil k soudnímu jednání, kde se měl případ začít projednávat. Skončil proto ve vazební věznici. Problémy měl i s tím, aby docházel na policii na výslechy. 

Za pohlavní zneužití mu hrozil jeden rok až osm let vězení. Podle spisu měl mladík pohlavní styk s nezletilou během loňského března až dubna. Stalo se to na lavičce před mateřskou školou v obci na Domažlicku.

Dívka se sexem souhlasila. Mladík s ní měl pohlavní styk přestože věděl, že nedosáhla věku 15 let.

„U nezletilé byla v důsledku toho zjištěna gravidita a podstoupila umělé přerušení těhotenství,“ uvedl státní zástupce. 

Náprava je ještě možná, stačí podmíněný trest

Soudce mladého muže uznal po jeho doznání vinným. „Za zločin pohlavní zneužití se odsuzuje k trestu odnětí svobody v trvání 18 měsíců. Výkon tohoto trestu se podmíněně odkládá na zkušební dobu dvou roků,“ uvedl Bouček. 

„Obžalovaný prohlásil vinu, není třeba se zabývat otázkou hodnocení důkazů a otázkou právní kvalifikace. Byl sice v minulosti jednou odsouzen pro trestný čin, nyní je ale už vše zahlazeno. Před spácháním skutku žil řádný život. Jeho náprava je reálná, proto jsme rozhodli, že stačí trest podmíněný,“ odůvodnil soudce výši rozsudku. 

Verdikt je pravomocný, ze soudní síně odcházel Petr H. už bez pout.