Na projíždějící dodávku spadl strom, který předtím nahlodal bobr.

Na projíždějící dodávku spadl strom, který předtím nahlodal bobr. | foto: Krimi Plzeň

Na jedoucí dodávku plnou dělníků spadl strom, který pokácel bobr

  • 33
Kuriózní nehoda se stala v pátek večer poblíž Vejprnic na Plzeňsku. Na dodávku jedoucí po silnici tam spadl strom, který předtím nahlodal bobr. Nehoda se obešla bez zranění.

Pořádné leknutí zažil řidič dodávky, který po 22. hodině projížděl silnicí nedaleko Vejprnic. V autě vezl dělníky z odpolední směny. Na přední část vozu totiž dopadl strom, který rozbil čelní sklo. 

„Policisté vyjížděli k nehodě, při níž dopadla větev na jedoucí dodávku. Jde o škodní událost, kterou dále nevyšetřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. 

Na místě museli zasahovat hasiči, kteří z vozovky odstranili padlý strom. Podle serveru krimi-plzen.cz měla nehoda neobvyklého viníka.

Strom totiž pokácel bobr žijící u potoka, který protéká podél vozovky. Pachatele také usvědčuje pahýl stromu typicky okousaný do špičky.

Podobná nehoda se stala loni v dubnu na Domažlicku. Tam na silnici spadl strom uhlodaný bobrem a dvě auta se u něho srazila.

Poblíž Plzně už se dokonce stal i případ, kdy bobr evropský pokousal člověka. Bylo to loni v srpnu na hrázi rybníka u Zruče. Podle Karla Makoně ze záchranné stanice živočichů bobr zaútočil na člověka pravděpodobně proto, že se zvíře cítilo ohrožené.

Bobři byli kvůli své husté kožešině na území Česka vyhubeni přibližně v 18. století. Vrátili se v 90. letech minulého století. V současnosti je jejich populace poměrně velká. Často jsou k vidění i ve městech.