Opilý řidič narazil v Meclově autem do plotu a do stojících vozidel.

Opilý řidič narazil v Meclově autem do plotu a do stojících vozidel. | foto: PČR

Opilý mladík naboural, za volantem ho vystřídal ještě opilejší kamarád

  • 0
Opilý řidič nezvládl ve středu večer auto na Domažlicku. Postupně vrazil do plotu a do stojícího automobilu. Když zjistil, že dál už nemůže, přenechal místo za volantem kolegovi. Ten byl ještě opilejší než on.

Dvaadvacetiletý řidič projížděl s BMW mírnou levotočivou zatáčkou.

Protože nepřizpůsobil rychlost stavu silnice a svým momentálním schopnostem, dostal na vozovce pokryté rozbředlým sněhem smyk. 

Vyjel mimo komunikaci a narazil do oplocení domu i zaparkovaného Volkswagenu Passat. Nikoho nezranil, ale incident ještě neměl konec.

„Po dopravní nehodě se vyměnil řidič, z místa odjel pětadvacetiletý spolujezdec,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Problém byl v tom, že náhradník měl v sobě ještě více alkoholu než původní řidič. Přesto vyrazil směrem na Poběžovice.

Jízda skončila zhruba kilometr za Meclovem. Tam už oba muže v autě zastavila policejní hlídka.

„U obou byly provedeny dechové zkoušky. Odborné měření u dvaadvacetiletého muže bylo s pozitivním výsledkem 1,72 promile alkoholu v krvi, u pětadvacetiletého muže byl výsledek ještě o něco vyšší, a to 1,91 promile alkoholu v krvi. Oba řidiči se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ informovala Brožová. 

Ani jeden z motoristů neoznámil dopravní nehodu policii, ačkoliv tuto povinnost měli.

„Při šetření bylo zjištěno, že první řidič u sebe neměl při řízení řidičský průkaz,“ dodala mluvčí. Škoda na BMW byla vyčíslena na třicet tisíc korun, na oplocení pak deset tisíc korun a stejné částka na passatu.