(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

V Plzni našli muže s uříznutou rukou. Končetinu měl u sebe v igelitce

  • 46
Náhodný svědek našel ve středu v podvečer v centru Plzně vietnamského muže s uříznutou rukou. Přivolaná policejní hlídka pak zjistila, že amputovanou končetinu měl muž v igelitové tašce. Okolnosti případu nyní policie zjišťuje.

 „Na linku 158 jsme přijali oznámení, že na křižovatce Klatovské třídy s náměstím Míru se nachází muž, který má mít uříznutou ruku,“ sdělila policejní mluvčí Hana Rubášová.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka a muže bez ruky opravdu našla. Podle svědků vedle něj ležela ruka zabalená v igelitovém pytli.

„Vzhledem k jazykové bariéře nebylo možné zjistit, jak k úrazu došlo. Vypadá to pravděpodobně na úraz způsobený nějakým strojem,“ sdělil Martin Brejcha, mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje.

Padesátiletého Vietnamce převezla sanitka na pohotovost plzeňské fakultní nemocnice, později ho zdravotníci letecky přepravili na specializované pracoviště do Prahy.

Zatím není jasné, jak a kde k úrazu došlo. Podle Brejchy ale záchranná služba obdržela od linky 112 z Hradce Králové informaci, že v Blovicích na Plzeňsku je muž s řezným poraněním horní končetiny. „Na místo vyjela pomoc. Během cesty ale linka 112 zrušila výjezd s tím, že na místě už nikdo není. A zraněného muže veze do Plzně někdo jiný,“ uvedl Brejcha.

Na Klatovské třídě pak těžce zraněného muž našel náhodný svědek. „Zjišťujeme všechny okolnosti případu,“ doplnila Rubášová.