V Plzni se v noci srazila tramvaj s autem, tři lidé skončili v nemocnici

  • 2
O půlnoci ze soboty na neděli se v centru Plzně srazila tramvaj a osobní auto. Osmnáctiletý řidič auta a další dva lidé mladší 18 let německé státní příslušnosti skončili ve Fakultní nemocnici v Plzni.

„Dopravní nehoda se stala o půlnoci v prostoru křižovatky Sirkova, Americká a Šumavská ulice. Osmnáctiletý řidič jel s vozidlem značky Audi po Americké ulici. Dle všeho nedal přednost tramvaji, která jela po Sirkově ulici směrem od ulice U Prazdroje. Následně se auto střetlo s tramvají,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková. 

Ve vozidle byli další čtyři spolujezdci ve věku osmnáct let, dva sedmnáctiletí a jeden šestnáctiletý.

Náměstkyně ředitele Fakultní nemocnice v Plzni Andrea Mašínová uvedla, že řidič se nechal ošetřit a podepsal revers, nemocnice přijala i další dva nezletilé z osobního auta. „Jeden dnes odejde domů a jeden v nemocnici zůstává,“ upřesnila Mašínová s tím, že zranění nebyla vážná.

Jelínková uvedla, že alkohol byl na místě nehody vyloučen dechovou zkouškou. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z Městského ředitelství policie Plzeň. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz