Policie zasahovala u bývalého přítele dívky, kterou někdo poleptal

  • 36
Kriminalisté několik hodin zasahovali v domě bývalého přítele dívky, kterou před měsícem dosud neznámý pachatel polil žíravinou. Ta jí poleptala obličej, ruce a další části těla. Dívka je momentálně na specializovaném pracovišti v Praze.

Policisté v pátek odpoledne uzavřeli páskami ulici v okrajové části Plzně, kde bydlí bývalý přítel poleptané. Na jedné straně postavili napříč ulicí před páskou policejní auto, na druhé se objevil policejní transportér, který slouží jako pojízdná kancelář.

Policisté ale zarytě mlčí o tom, proč v domě byli . "Probíhají úkony trestního řízení, které nebudeme komentovat," prohlásila policejní mluvčí Hana Kroftová. Podle lidí, kteří viděli odpolední příjezd policie k domu, přijel s policisty i bývalý přítel poleptané dívky.

Až za tmy přijelo auto odtahové služby. Tomu policisté umožnili průjezd, pak přes ulici opět natáhli pásky. Na plošinu naložili starší osobní auto stojící na okraji cesty přímo proti výjezdu z vrat domu. Od auta měli klíčky, vzápětí s ním najeli na sklopenou plošinu odtahového vozu. Řidič odtahovky pak naložené auto zajistil a vycouval s ním za dohledu policistů z ulice.

Na křižovatce se před i za vůz odtahovky zařadila auta s policisty a kolona odjela pryč. Vzápětí zbývající policisté odstranili pásky z ulice a také odjeli. Po odjezdu policistů se v domě bývalého přítele poleptané dívky nikde nesvítilo, zřejmě byl prázdný.

Policie případ řeší jako pokus o vraždu, do dneška z tohoto činu nikoho neobvinila. Na  pětadvacetiletou Martinu zaútočil údajně maskovaný pachatel na plzeňském sídlišti Lobzy v polovině listopadu. Když ráno přišla k autu, přišla k jejímu autu maskovaná osoba a vylila na ni zřejmě koncentrovanou kyselinu. Pachatel vzápětí utekl.