V Plzni mezi obcemi Blatnice a Nýřany došlo k dopravní nehodě . Na silnici 203 se srazilo osobní auto s kamionem. Řidič osobního vozidla následkům nehody podlehl. (22. května 2021) | foto: krimi-plzen.cz

U Blatnice se srazilo osobní auto s kamionem. Při nehodě zemřel řidič

  • 0
U Plzně mezi obcemi Blatnice a Nýřany došlo k dopravní nehodě. Na silnici 203 se srazilo osobní auto s kamionem. Řidič osobního vozidla následkům nehody podlehl.

„Ke střetu osobního vozu s kamionem DAF došlo v sobotu po páté hodině mezi obcemi Blatnice a Nýřany. Pětačtyřicetiletý řidič osobního vozu na místě podlehl těžkým zraněním. Silnice číslo 203 u obce Blatnice zůstává uzavřená,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Záchranáři si na místě nehody osobního a nákladního automobilu převzali k resuscitaci muže ve věku asi 45 let z osobního vozu. Ten utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského Kraje Mária Svobodová.

Doplnila, že řidič nákladního automobilu nebyl zraněn a byl tedy ponechán na místě.

K nehodě podle výsledků šetření došlo tak, že osmačtyřicetiletý řidič jedoucí vozidlem značky Citroen C5 jel ve směru od obce Blatnice na Nýřany. Tento muž, který jel ve voze sám, v pravotočivé zatáčce vyjel ze svého jízdního pruhu do středu vozovky. 

Osmapadesátiletý řidič protijedoucího nákladního vozidla DAF s přívěsem se snažil zabránit blížícímu se střetu, ale když uhýbal, došlo ke střetu přívěsu s osobním autem. Dechová zkouška u řidiče nákladního vozidla, který neutrpěl žádné zranění, byla negativní. Případ převzali kriminalisté územního odboru Plzeň venkov. Nařídili soudní pitvu zemřelého.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz