ilustrační snímek | foto: Krimi- Plzeň

V Plzni srazilo auto na přechodu seniorku. Zemřela v nemocnici

  • 3
V Plzni srazilo auto 91letou seniorku, když přecházela přes přechod. U řidiče byl na místě vyloučen alkohol v krvi. Ženu převezli záchranáři ve vážném stavu do nemocnice. V neděli dopoledne v nemocnici zemřela. Ulice Majerova byla v úseku od Baarovy ulice směrem ke Klatovské třídě obousměrně uzavřena.

„Bohužel žena zemřela v nemocnici, je to tedy nehoda se smrtelným zraněním. Ve věci bude nařízena soudní pitva. Dopravní nehodou se nadále zabývají plzeňští policisté,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Veronika Hokrová.

Žena byla v ohrožení života, jak potvrdila administrátorka Fakultní nemocnice Plzeň, kam seniorku převezli záchranáři.

Podle vyjádření Hokrové jel 48letý řidič v ulici Majerova ve směru ke Klatovské třídě. Poblíž tamního obchodu došlo ke srážce s 91letou ženou, která šla po přechodu pro chodce.

„Žena byla ve vážném stavu převezena na emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ řekla mluvčí plzeňské záchranné služby Mária Svobodová. Dodala, že kvůli zdravotnímu stavu ženy u ní nebyla provedena dechová zkouška a čeká se na výsledky odběru krve.

U řidiče byla přítomnost alkoholu v krvi na místě vyloučena. V autě byly v době nehody ještě dva lidé. 

Ulice Majerova byla v úseku od Baarovy ulice směrem ke Klatovské třídě obousměrně uzavřena. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování dopravních policistů.