Při zadržení podezřelých se v Plzni střílelo, jedna žena je zraněná

  • 4
V Plzni na Lochotíně se odpoledne střílelo. Podle prvotních informací z místa střelba začala, když policisté chtěli zadržet dva lidi podezřelé z majetkové trestné činnosti. Jeden člověk je zraněný.

Podle reportéra MF DNES, který byl na místě, se střílelo na parkovišti u obchodního domu Remus ve Žlutické ulici.

„V souvislosti s majetkovou trestnou činností došlo při zadržení osob ke střelbě a ke zranění osoby,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Dodala, že policisté nyní prověřují veškeré podrobnosti, zajistili místo činu a provádějí výslechy. Bližší detaily k případu zatím mluvčí nesdělila.

Podle zjištění MF DNES byla při zadržení a následné střelbě zraněna podezřelá žena.

„Utrpěla lehčí zranění, byla při vědomí. Záchranáři ji převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ sdělila mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Ona ani policejní mluvčí ale neupřesnily, jestli žena utrpěla střelné zranění, nebo byla zraněná jinak. Druhým zadrženým je pravděpodobně muž.

Policisté zatím neuvedli, čeho přesně se měla údajná majetková trestná činnost podezřelých týkat. Co přesně se na parkovišti u Remusu odehrálo a kdo začal střílet objasní až další vyšetřování.

Střílelo se v Plzni na parkovišti u Remusu ve Žlutické ulici.

Střílelo se v Plzni na parkovišti u Remusu ve Žlutické ulici.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Plzeňský kraj