Při nehodě osobního vozidla s nákladním u Plas na Plzeňsku se zranili čtyři lidé. | foto: HZS Plzeňského kraje

Při objíždění nabouraného auta se náklaďák srazil s osobákem, čtyři zranění

  • 6
V osobním autě, které se ve čtvrtek večer u Plas na Plzeňsku čelně srazilo s kamionem, se vážně zranili čtyři lidé. Podle dosavadních zjištění se nehoda stala, když kamion v serpentinách objížděl jiné nepojízdné vozidlo. To bylo odstavené po srážce s jiným nákladním vozem, jehož řidič od nehody ujel.

Dopravní policisté vyjížděli k první nehodě v serpentinách nad Plasy krátce po půl osmé večer.

Podle policejní mluvčí Ivany Jelínkové jel Ford Mondeo od Plas směrem na Plzeň. Z protisměru ale vyjelo nákladní auto a zavadilo o něj návěsem.

„Řidiči fordu se nic nestalo. Řidič nákladního vozidla ale z místa nehody ujel,“ sdělila Jelínková.

Zhruba o hodinu později se ale na stejném místě stala další nehoda, při níž se zranila čtyřčlenná posádka auta Hyundai Tucson.

Jeho řidič jel od Plzně a čelně se srazil s nákladním vozidlem, které právě objíždělo odstavený nabouraný ford. Ten částečně blokoval pravý jízdní pruh.

„Jednapadesátiletý řidič hyundaie utrpěl těžké zranění, jeho pětatřicetiletá spolujezdkyně středně těžké zranění. Oba přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni vrtulník,“ uvedla záchranná služba.

Sanitky přepravily do stejného zdravotnického zařízení ještě šestnáctiletou dívku a jedenáctileté dítě se středně těžkými zraněními.

Ze zdemolovaného osobního vozidla museli všechny čtyři pasažéry vyprostit hasiči. Použití hydraulických nástrojů ale nebylo nutné.

Devětadvacetiletý šofér nákladního auta vyvázl z čelního nárazu bez zranění. Jeho dechová zkouška byla negativní, u šoféra hyundaie nebyla vzhledem k jeho zranění možná. Nařízen byl proto odběr krve.

„Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření. Po řidiči nákladního vozidla, který ujel od první nehody, pátráme,“ dodala policejní mluvčí.