Nákladní vůz se převrátil na silnici, nakladač sjel z náspu. (2. března 2020)

Nákladní vůz se převrátil na silnici, nakladač sjel z náspu. (2. března 2020) | foto: HZS PK

Řidič náklaďáku se vyhýbal bagru, po střetu se vůz převrátil na bok

  • 0
Nákladní auto se ráno převrátilo na bok po srážce s bagrem. Nehoda se stala v Plané na Tachovsku. Záchranná služba odvážela do nemocnice dva lehce zraněné, škoda je milion korun.

K nehodě vyjížděli záchranáři před půl devátou dopoledne. Když na místo dorazila první hasičská jednotka, její členové uviděli na silnici náklaďák ležící na boku. Pod vozovkou stál poškozený traktorový nakladač, který zůstal na kolech. 

Nehoda v Plané

„Nákladní vozidlo převáželo stavební materiál. Hasiči na místě likvidují i uniklé pohonné hmoty,“ uvedl Petr Poncar z krajského ředitelství hasičského záchranného sboru v Plzni.

Podle prvních zjištění policistů zřejmě řidič bagříku nedal přednost nákladnímu vozu převážejícímu stavebniny.    

„Řidič nákladního auta se snažil střetu s traktorbagrem zabránit, a tak strhl řízení vlevo. Částečně vyjel mimo komunikaci a nákladní vůz se převrátil na pravý bok. Traktorbagr byl po střetu odmrštěn do pravého silničního příkopu. Při nehodě utrpěli zranění oba řidiči,“ popsala mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková. 

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová řekla, že do nemocnice ve Stodu převáželi čtyřicetiletého a jednadvacetiletého muže. „U obou jde o lehká zranění,“ upřesnila.  Dechové zkoušky ani u jednoho z řidičů neprokázaly ovlivnění alkoholem. 

Škoda je předběžně odhadnutá na milion korun. Odklizení havarovaného nákladního auta komplikoval uvolněný náklad. 

Nehoda se stala v Plzeňské ulici, která je výpadovkou z Plané na Černošín a Stříbro. Průjezd po komunikaci byl několik hodin omezený, policie pouštěla auta kyvadlově.

Kolem poledne se podařilo nákladní auto zvednout a odtáhnout a byl obnoven plný provoz.     

Převrácené nákladní auto na výjezdu z Plané směrem na Stříbro.

Převrácené nákladní auto na výjezdu z Plané směrem na Stříbro.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz