Snímek z loňského festivalu Pekelný ostrov

Snímek z loňského festivalu Pekelný ostrov | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na Pekelný ostrov přijede komfortní doubledecker, nabídne pivo ve skle

  • 0
Anglický dvoupatrový autobus s prvotřídním servisem pro rockery, kteří mají rádi pohodlí a na pódiu britská legenda Sweet. To jsou nejvýraznější lákadla festivalu Pekelný ostrov, který se 7. a 8. července koná v Holýšově na Domažlicku.

Rocková legenda světového formátu kapela Sweet naváže na šňůru hostů z britských ostrovů, kteří na Pekelný ostrov pravidelně přijíždějí.

„V 70. letech si podmanila hudební svět. Na pódiích vystupují doposud a stále koncerty vyprodávají. Kapela prodala 55 milionů alb. Jejich písně dobyly vrchol hitparád a jsou známé i v dnešní době,“ uvedl Jan Halík z pořádající agentury.

Festivalové služby

  • úschovna
  • bankomat
  • možnost dobíjení telefonů
  • sprchy
  • parkování pro karavany
  • žetony na pivo zdarma za každých 30 vytříděných použitých kelímků
  • držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají nárok na snížené vstupné
  • nárok na slevu ze vstupného mají dárci krve po předložení průkazu dárce

Návštěvníci se ale mohou těšit i na známé české a slovenské kapely. Vůbec poprvé sem zavítá Olympic v čele s Petrem Jandou a také David Koller se svou kapelou.

Stejně jako vloni nebude chybět Katapult s frontmanem Oldou Říhou. Za léta, kdy působí na české hudební scéně, už skupina vydala velké množství hitů. Nejhorší pro Říhu tak prý před koncerty je vybírání skladeb.

„Problém Katapultu je v tom, že musíme vyřazovat písně. Dám si těch 160 písniček, které jsou všechny mými dětmi, před sebe a vraždím je. Je to hrozné,“ říká.

Svéráznou hudební show opět předvede Walda gang. Na festivalu vystoupí rovněž Harlej, slovenští Iné Kafe, Doga, Komunál, Vypsaná fiXa, Alkehol či Dymytry.

Letní festivaly už několik let objíždí osobnost trochu jiné hudby, než je ta rocková. Jaroslav Uhlíř, který je známý svou spoluprací se Zdeňkem Svěrákem a Karlem Šípem, i v Holýšově určitě zazpívá písničky jako je třeba Není nutno.

Na festivalu dále vystoupí hard rockový Traktor, klatovský Trautenberk, slovenská Metalinda, Krucipüsk nebo Doctor P. P.

Kdo nechce čekat na první festivalový den, může se už ve čtvrtek zúčastnit zahřívacího večírku. „Kdo dorazí, získává výhodu ve výběru lepšího místa na stanování, ale také se může již nechat opáskovat a vyhnout se pátečnímu návalu, což se v loňském roce velmi osvědčilo,“ konstatuje Jan Halík.

Šestý ročník festivalu chystá řadu novinek a překvapení. Pekelný ostrov se každý rok snaží zvyšovat komfort návštěvníků. Po loňské vysoké návštěvnosti se nyní plánuje zvětšení areálu.

„Jednou z velmi viditelných novinek bude i rozšíření V.I.P. zóny o typický anglický autobus doubledecker. Pro návštěvníky s V.I.P. vstupenkou v něm bude zajištěn servis první pekelné třídy. Pivo do skla, káva z porcelánu, grilování a především nezapomenutelný výhled z terasy na vrcholu autobusu,“ podotýká Halík.

Současná cena za festivalovou permanentku je 550 korun. Poslední cenová edice včetně prodeje na místě bude 750 korun. Cena za V.I.P. vstupenku je nyní 1500 korun.

Poplatek za festivalové parkoviště je 200 korun za automobil a 600 korun za karavan. Další informace i kompletní program najdete na internetových stránkách festivalu zde.