Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Zavolal hlídku na špatně parkující auto, opilec po něm mrštil pizzu

  • 11
Agresivní muž posilněný alkoholem se v Plzni pletl do řešení špatného parkování. Po řidiči, který si stěžoval městské policii, že nemůže vyjet kvůli vedlejšímu automobilu, začal házet jídlo a kopal mu do auta.

Řidič si vyžádal pomoc městské policie ve čtvrtek v podvečer na Slovanech. Když vysvětlovat přítomné strážnici, že mu špatně zaparkované auto blokuje výjezd, zapojil se do jejich rozhovoru muž, který, jak se později ukázalo, neměl s vozem nic společného.

„Muž byl arogantní a odmítal prokázat svou totožnost. Oznamovatel ho žádal, aby přeparkoval, v domnění, že jde o majitele špatně zaparkovaného vozu,“ popsala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Muž ale začal po řidiči házet kusy pizzy, kterou měl v tu chvíli v ruce a častoval ho vulgárními urážkami. Také kopal do jeho auta.

„V okamžiku, kdy chtěl muž řidiče fyzicky napadnout, zasáhla městská policistka, který agresora zpacifikovala, a protože klad odpor, skončil s pouty na rukou,“ řekla Pužmanová.

Agresivní muž pak podstoupil zkoušku na alkohol, při níž nadýchal 1,75 promile. Další jeho cesta proto vedla na záchytnou stanici. Majitel špatně zaparkovaného automobilu se na místo dostavil později.