ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Na letišti v Líních u Plzně ztratil parašutista směr, skončil na střeše

  • 2
Zřejmě kvůli problémům s hlavním padákem se v neděli po obědě zranil parašutista na letišti v Líních u Plzně. Místo na ploše skončil na střeše jedné z budov a při tvrdším přistání si poranil nohu.

Čtyřiapadesátiletý parašutista měl po výskoku podle zatím nepotvrzených informací problémy s hlavním padákem a údajně přistával na záložním padáku. Místo na letištní ploše neplánovaně skončil na střeše budovy patřící k letišti.

“Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněného si převzali záchranáři a převezli ho do nemocnice. Případem se dále zabývají kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

O tom, že zranění muže není až tak vážné, svědčí, že byl schopný dechové zkoušky. 

„Tou bylo vyloučeno, že by byl pod vlivem alkoholu,“ řekla policistka Hokrová.Letiště v Líních patří v Plzeňském kraji mezi ta, která parašutisté často využívají ke svému sportu. V minulosti záchranáři vyjížděli ke zraněným vyznavačům tohoto adrenalinového sportu i několikrát do měsíce na letiště nedaleko Plzně, kde sídlí i letecká záchranná služba pro celé západní Čechy. 

Například v květnu 2012 se tam zabil dvacetiletý parašutista.  Posledních asi padesát metrů padal podle svědků volným pádem. V roce 2007 se tam v jeden den zranili parašutisté. Dopoledne při seskoku havarovala žena, která dopadla na vrcholek stromu. Odpoledne boural muž, utrpěl otřes mozku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz