Miloslav Halsberger u soudu (9. 10. 2017)

Miloslav Halsberger u soudu (9. 10. 2017) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Známého srazil na zem a ukradl mu peněženku. Dostal pět a půl roku

  • 1
Plzeňský krajský soud poslal na pět a půl roku do vězení Miloslava Halsbergera, který okradl a vážně zranil svého známého, s nímž popíjel v restauracích po Plzni. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.

Kromě pobytu ve věznici s ostrahou musí obžalovaný nahradit zraněnému muži způsobenou škodu a zdravotní pojišťovně desítky tisíc za jeho léčení.

Soudci po zhodnocení všech důkazů uvěřili verzi oloupeného muže. „Poškozený neměl žádný motiv, aby lhal,“ uvedli mimo jiné při odůvodnění rozsudku.

Halsberger muže napadl po odchodu z restaurace poblíž čerpací stanice u plzeňského vlakového nádraží. Chtěl po něm peníze.

„Dvakrát jsem mu řekl, že tolik peněz u sebe nemám. Pokusil jsem se utéct. Asi po padesáti metrech mě srazil na zem. Sebral mi peněženku a utekl,“ popsal v pondělí u soudu poškozený muž, který při pádu utrpěl tříštivou zlomeninu ramene (psali jsme zde).

Obžalovaný, který byl podle svých slov už šestkrát trestaný především za krádeže, se sám přiznal, že peněženku vzal a utekl. „Dejte mi trest za krádež, ale loupež to nebyla,“ hájil se u soudu. 

Při projednávání případu v Plzni vyšlo najevo, že Miloslava Halsbergera čeká ještě další soudní řízení, a to v severních Čechách. Na jaře na něj byla k mosteckému soudu podaná obžaloba za majetkovou trestnou činnost.