Německý motorista vezl v autě balíček s 300 gramy pervitinu.

Německý motorista vezl v autě balíček s 300 gramy pervitinu. | foto: Celní úřad Plzeňského kraje

Plzeňští celníci našli letos největší balík pervitinu, vezl ho Němec

  • 1
Celníci tento týden zadrželi letos největší zásilku pervitinu. Našli ji v autě mladého Němce, který projížděl mezi Svatou Kateřinou a Přimdou na Tachovsku. Balíček s 300 gramy drogy měl uložený pod sedadlem spolujezdce.

Celníci zastavili vůz šestadvacetiletého Němce poblíž hranic. "Balíček s bílou krystalickou látkou volně ležel pod sedadlem spolujezdce. Jedná se zatím o největší množství pervitinu, které celníci při kontrolách vozidel letos našli," uvedla mluvčí Celního úřadu Plzeňského kraje Jitka Blahutová. Dodala, že případem se dál zabývají policisté z Tachova.

Od počátku roku celníci z Plzeňského kraje evidují dvacet případů, kdy u kontrolovaných lidí našli pervitin. Včetně poslední největší zásilky zadrželi celkem 546 gramů této drogy.

Ve všech případech drogu ve vozidle převáželi němečtí občané. "Drogový obchod v příhraničí s Německem se začal rozmáhat před třemi roky. Za loňský rok celníci v příhraniční oblasti na české i německé straně zachytili 1,7 kg metamfetaminu, tedy pervitinu, který se v Německu nazývá crystal," konstatovala Blahutová. 

Celníci vůz cizince kontrolovali na silnici mezi Přimdou a Svatou Kateřinou.

Celníci vůz cizince kontrolovali na silnici mezi Přimdou a Svatou Kateřinou.