Tragická nehoda mezi Kralovicemi a Plasy, řidič osobního vozu srážku nepřežil.

Tragická nehoda mezi Kralovicemi a Plasy, řidič osobního vozu srážku nepřežil. | foto: Krimi-Plzen

Řidič osobního auta zahynul při čelním střetu s kamionem na Plzeňsku

  • 131
Jednadvacetiletý řidič dopoledne zemřel ve vraku auta, které na rovném úseku silnice mezi Kralovicemi a Plasy čelně narazilo do kamionu. Příčina nehody je zatím nejasná.

K havárii vyjížděli hasiči, zdravotníci a policisté krátce před devátou hodinou. Malé osobní auto Renault Clio, které jelo směrem na Plasy, bylo po karambolu doslova zapíchnuté do přední části tahače. Kamion po nárazu částečně skončil v příkopu.

„Osobní vozidlo ze zatím nezjištěné příčiny vjelo do protisměru,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Martin Brejcha ze záchranné služby i policie potvrdili, že řidič osobního auta byl na místě mrtvý.

Záchranářský vrtulník se vracel prázdný

Původně na místo letěl i záchranářský vrtulník. „Odvolali jsme ho. Řidič osobního automobilu utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ vysvětlil Brejcha. Jednašedesátiletý šofér kamionu vyvázl bez zranění

Příčinu nehody zjišťují policisté. Nikdo zatím nechce ani spekulovat o tom, zda se na tragédii mohlo podílet i počasí, vysoká rychlost nebo například náhlý kolaps řidiče.

Po nehodě byla mezinárodní silnice mezi Plasy a Hadačkou uzavřena. Později policie provoz řídila kyvadlově volným jízdním pruhem.

Tragická nehoda se stala jen asi kilometr a půl od místa, kde před sedmi týdny zemřel osmašedesátiletý řidič osobního auta. Toho podle prvotních informací smetl ze silnice opilý řidič náklaďáku, který vjel osobnímu autu do cesty (více o nehodě čtěte zde).   

Místo tragické nehody renaultu a kamionu

Místo tragické nehody renaultu a kamionu

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz