Smrtelná nehoda u Rokycan. Po střetu s kamionem zemřel třiačtyřicetiletý motorkář. (30. července 2018) | foto: Policie ČR

Motorkář u Rokycan nepřežil náraz do nádrže kamionu, vozidla shořela

  • 125
Na silnici mezi Rokycany a Lhůtou přehlédl v pondělí navečer třiačtyřicetiletý motorkář odbočující kamion a narazil do jeho palivové nádrže. Muž na místě zemřel, oba stroje shořely.

Nehoda se stala kolem 18.40 hodin. Z dosavadního šetření vyplývá, že  kamion jel směrem od Rokycan na Šťáhlavy po hlavní silnici.

„Při odbočování vlevo na parkoviště do něj narazil motorkář, který ho předjížděl,“ řekla rokycanská policejní mluvčí Hana Kroftová.

Nehoda na Rokycansku

Náraz poškodil palivovou nádrž kamionu. Nafta tekla přímo na motorku, a ta okamžitě začala hořet. Oheň se poté rozšířil i na celý kamion.

Požár likvidovaly tři hasičské jednotky. Podle mluvčího krajských hasičů Petra Poncara se škoda na kamionu vyšplhala na dva miliony korun. „Škoda na motorce je dvě stě tisíc a půl milionu na silnici,“ uvedl Poncar.

„Jednačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla neutrpěl žádná zranění a na místě se podrobil dechové zkoušce a testu na omamné a psychotropní látky. Výsledky byly negativní,“ doplnila Kroftová.

Veškeré okolnosti dopravní nehody i míru zavinění nyní policisté zjišťují. „Případ si na místě převzali kriminalisté územního odboru Rokycany,“ dodala mluvčí.