Auto bez značek a pojištění, které podle policie řídil v sobotu šofér s...

Auto bez značek a pojištění, které podle policie řídil v sobotu šofér s pozitivním testem na alkohol i drogy, a poškodil s ním jiný vůz. (23. února 2019) | foto: Policie ČR

Opilý a s drogou v těle odjížděl od hospody, naboural při tom jiné auto

  • 1
Odjezd autem od vesnické hospody na Domažlicku nezvládl v sobotu šofér, kterému podle prvních testů v těle koloval mix alkoholu a drog. Nezastavil ho ani náraz do zaparkovaného auta, z místa ujel.

Pětatřicetiletý muž usedl v sobotu v půl osmé večer před hospodou v Bukovci na Domažlicku za volant auta a rozhodl se odjet. Už při vyjíždění naboural zaparkované mondeo. To ho ale nerozhodilo a odjel pryč.

Policisté do hodiny našli u rekreačních chat vzdálených tři kilometry od hospody Hondu CRV, která podle dosavadních zjištění poničila zaparkované auto, i jejího šoféra. 

Muž podle policejní mluvčí Dagmar Brožové nadýchal při zkoušce 1,36 promile alkoholu. Jenže to s ujetím z místa nehody nebyly podle policie jediné prohřešky, které v případu zjistili.

„Orientační test z jeho slin na přítomnost drog pozitivně reagoval na amfetamin/metanfetamin. V databázích pak policisté zjistili, že muž pozbyl řidičské oprávnění, automobil není zaevidovaný a nebylo k němu sjednané pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem,“ vyjmenovala policistka Dagmar Brožová.

Nabourané mondeo, od něhož viník nehody odjel autem bez pojištění. (23. února 2019)

Zaplacení pětitisícové škody na mondeu tak bude pro řidiče asi nejmenší problém, který ho čeká. Řidiče policisté odvezli do nemocnice k odběru krve a moči, podle mluvčí s nimi odjel dobrovolně.

Na případu dál pracují policisté z domažlického dopravního inspektorátu. Je ale nanejvýš pravděpodobné, že se případ dostane k soudu. Pokud znalci v řidičově krvi potvrdí více než jedno promile alkoholu, bude důvod k obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.