VIDEO: Autobus musel prudce brzdit, při pádu se zranili čtyři cestující

  • 2
Řidič autobusu MHD v Plzni před polednem zabránil srážce s osobním autem, které mu nedalo přednost. Když prudce zabrzdil, ve vozidle upadlo několik cestujících a čtyři z nich se zranili.

Událost se stala na křižovatce Kaplířovy ulice a Klatovské třídy.

„Prvotně jsme přijali oznámení o střetu autobusu s tramvají. Na místě se však tato informace nepotvrdila,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Podle dosavadních zjištění devatenáctiletá řidička Škody Fabia vyjížděla od objektu kasáren vlevo směrem k univerzitě. „Přitom přehlédla autobus Plzeňských městských dopravních podniků linky 26, který jel směrem na Lhotu,“ vysvětlila Hokrová.

Aby nedošlo ke střetu, třiadvacetiletý řidič autobusu prudce zabrzdil a přitom popadlo na zem několik cestujících. Čtyři z nich se zranili. 

Sedmasedmdesátiletý muž, osmdesátiletá žena a patnáctiletá dívka byli odvezeni na ošetření do fakultní nemocnice na Lochotíně. „Další pětasedmdesátiletá cestující byla ošetřena na místě a odmítla transport do zdravotnického zařízení,“ dodala policejní mluvčí.

Mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha uvedl, že nikdo z pacientů nebyl ohrožen na životě.

Dechová zkouška měla u obou řidičů negativní výsledek. Příčinou a okolnostmi kolize se zabývají dopravní policisté. „Šetříme ji jako nedání přednosti v jízdě,“ dodala Hokrová.

Nehoda se stala na křižovatce Kaplířovy ulice a Klatovské třídy v Plzni na Borech.

Nehoda se stala na křižovatce Kaplířovy ulice a Klatovské třídy v Plzni na Borech.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz