Šofér se lekl mršiny na silnici a udělal několik úhybných manévrů. Nakonec sjel z příkopu a převrátil se přes střechu. | foto: Policie ČR

Řidič domíchávače se lekl mršiny, strhl řízení a kolos převrátil

  • 38
Dvacetiletý řidič domíchávače zazmatkoval, když se lekl mršiny zajíce ležící na silnici na Tachovsku. Aby se zdechlině vyhnul, strhl řízení a dostal smyk, kolos pak vjel do příkopu a převrátil se přes střechu.

Ke kuriózní nehodě u Ostrova u Stříbra vyjížděli policisté, hasiči a záchranáři ve čtvrtek krátce po jedenácté hodině dopoledne.

„Dvacetiletý řidič jel od Stříbra směrem na Ostrov. Po přejetí horizontu v lesním úseku se lekl mršiny zajíce ležící uprostřed silnice. Ve snaze vyhnout se jí strhl řízení vpravo, tím se kola nákladního vozu značky Mercedes dostala na nezpevněnou krajnici a začala se bořit,“ popsala tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Šofér pak strhl řízení vlevo a vjel zpátky na silnici.

„Dostal se ale až k levému okraji vozovky a hrozilo, že vyjede mimo ni. Znovu tedy otočil volant vpravo. Domíchávač se dostal do smyku a sjel do pravého příkopu,“ dodala mluvčí s tím, že z prudkého svahu se náklaďák převrátil přes střechu.

Při nehodě se mladý řidič zranil a na ošetření ho záchranáři převezli do nemocnice. Později ho lékaři propustili do domácího ošetřování.

Přítomnost alkoholu vyloučila dechová zkouška. Škodu na domíchávači policisté odhadli na 280 tisíc korun, dalších dvacet tisíc je škoda na poničené silnici.