Ve Skašově na Plzeňsku se převrátila cisterna převážející naftu. Nehoda se...

Ve Skašově na Plzeňsku se převrátila cisterna převážející naftu. Nehoda se obešla bez zranění. | foto: HZS Plzeňského kraje

Při havárii cisterny se převrátila kabina, boural také náklaďák se dřevem

  • 2
Zřejmě nesprávný způsob jízdy je příčinou dvou dopravních nehod, které se dopoledne staly na Plzeňsku. Nejprve se ve Skašově převrátila cisterna s naftou, o pár minut později a o několik desítek kilometrů dál u Borovna skončil ve stejné poloze nákladní vůz se dřevem.

První nehoda se stala po desáté hodině ve Skašově. Třiapadesátiletý řidič jel s cisternou od Přeštic a část soupravy v obci převrátil na bok. Podle policie je příčinou nehody nesprávný způsob jízdy.

„Přívěs převážející naftu zůstal stát na kolech, díky tomu k žádnému úniku nafty nedošlo,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. 

Kolize se obešla bez zranění, řidič měl dechovou zkoušku na alkohol negativní. Kolos ale poškodil oplocení soukromého pozemku, o které se cisterna opřela. 

O pár minut později vyjížděli hasiči k obci Borovno, kde havaroval nákladní vůz převážející dřevo. V tomto případě se na bok převrátila celá souprava a náklad se vysypal mimo silnici. 

„Čtyřiačtyřicetiletý řidič jel ve směru od Míšova na Plzeň. Příčinou nehody je opět nesprávný způsob jízdy,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková. 

Také tento řidič měl dechovou zkoušku negativní a skončil v péči záchranářů. S lehkým zraněním skončil v nemocnici v Příbrami. Při nehodě se z nádrže vylila nafta, kterou hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Zbylou naftu odčerpali. Podle mluvčího hasičů byla při kolizi poškozena vozovka.  

Celkovou škodu u obou nehod zatím nikdo nevyčíslil. Událostmi se dále zabývají dopravní policisté.