Tragická nehoda na Klatovsku. Při srážce dvou osobních vozidel zemřela mladá...

Tragická nehoda na Klatovsku. Při srážce dvou osobních vozidel zemřela mladá žena. Další čtyři lidé se zranili. | foto: Hasiči Nýrsko

Mladá řidička přejela na Klatovsku do protisměru, její spolujezdkyně zemřela

  • 8
Tragická nehoda se v sobotu dopoledne stala u obce Starý Láz na Klatovsku. Mladá řidička osobního auta přejela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem. Její spolujezdkyně zemřela na místě, středně těžce zraněnou řidičku přepravil do nemocnice vrtulník. V druhém autě se lehce zranili tři mladí lidé.

Nehoda se stala před devátou hodinou. Podle policie třiadvacetiletá řidička jela se stejně starou spolujezdkyní Opelem Astra ve směru z Nýrska na Klatovy.

„Z dosud nezjištěných příčin na úrovni obce Starý Láz přejela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem Seat Leon,“ popsal tragickou nehodu policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Dispečink okamžitě vyslal na místo nehody záchranářský vrtulník. Ten přepravil po ošetření na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně zraněnou řidičku opelu.

„Žena utrpěla středně těžká zranění, během transportu byla při vědomí. U její třiadvacetileté spolujezdkyně jsme ihned po příjezdu zahájili kardio-pulmonální resuscitaci. Přes veškerou snahu zasahujících se ale nepovedlo obnovit její životní funkce. Mladá žena podlehla svým zraněním na místě,“ sdělila mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

V druhém autě, ve kterém cestovalo pět lidí, se zranili tři lidé. „Záchranáři na místě ošetřili osmnáctiletého muže. Další stejně starý muž i slečna stejného věku utrpěli lehčí zranění. Transportovali jsme je do Klatovské nemocnice,“ doplnila Svobodová.

Policisté podrobili řidičku i šoféra dechové zkoušce na alkohol. Oba je měli negativní.

„Nehodou se dále zabývají kriminalisté a u zemřelé ženy byla vyšetřovatelem nařízena soudní pitva,“ uzavřel Hodan.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz